Майстер-клас «Птах-мотанка»

Сьогоднішній майстер-клас присвячений виробу, який з радістю приймуть діти і дорослі граючи разом. Називається наш виріб Птах-Мотанка, яка може принести вам удачу, а при правильному її створенні, навіть виконати заповітне бажання. Але про це пізніше, а зараз перейдемо безпосередньо до самого майстер-класу.

Нам знадобляться: – невеликі шматочки тканини (приблизно 12 х12см та 15×15см), бажано з м’якої бавовни

– міцні нитки

– шматочок синтепону або вати.

1. Перше, що потрібно зробити, ми складаємо більший клаптик вдвічі по діагоналі, потім зводимо інші кути, склавши тканину вчетверо, а потім, і у вісім разів. У підсумку, ми отримуємо трикутник з гострим центральним кутом.

2. Далі, нам знадобиться саме цей кут і нитки. Притримуючи пальцем нитку, починаємо намотувати її на цей кут приблизно на пів сантиметра або трохи більше, залежно від розміру майбутньої птиці, звичайно, і вашого бажання. Даною дією ми створюємо дзьоб, тому його форма, залежить від вашого бажання і фантазії.

3. Формуємо головку нашого птаха. Шматочок синтепону або вати закладаємо туго під дзьоб, перев’язуємо і закріплюємо ниткою.

4. Далі, залишається створити крила. Складаємо другий клаптик, як показано на фото.

5. Притримуючи пальцем, фіксуємо крила ниткою (нитка намотується навхрест на тулубі, не забуваючи проговорити бажання три рази на одному крилі і три рази на іншому).

Таку пташку ви можете зробити всією родиною з підручних засобів. А використовувати її можна по-різному, починаючи простим брелоком для ключів, закінчуючи елементом інтер’єру або ж способом виконання бажань.

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *